שרה

בעלי מתעקש שאחתום על הסכם שלום בית

אנחנו נשואים 12 שנים ויש לנו 4 ילדים (3 בנות ובן). בעלי הגיש תביעת גירושין ואני בקשתי שלום בית. בעלי מוכן לנסות לחזור לשלום בית רק בתנאי שנחתום על הסכם, אחרת הוא מתעקש להתגרש. אני לא יודעת אם כדאי לי לחתום על הסכם ולמה בכלל צריך הסכם כזה אם חוזרים לשלום בית. האם את חושבת שכדאי לי לחתום על הסכם ומה צריך להיות בו?

עו"ד הילה בורנשטיין

שרה שלום, חשוב לחתום על הסכם שלום בית ולחילופין גירושין- אך חשוב לעשות זאת רק בהתייעצות ובליווי עו"ד. ההסכם אמור לקבוע כיצד יתנהלו החיים המשותפים בתקופת שלום הבית ומה קורה במצב בו הצדדים מחליטים להתגרש. כאמור, במידה ושלום הבית נכשל - ההסכם הינו הסכם גירושין לכל דבר ועניין ועל כן איני ממליצה לחתום על הסכם כזה בלי להתייעץ עם גורם מקצועי. בהצלחה