לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יבגני

ביטול טיסה עקב פשיטת רגל של חברת התעופה.

בתחילת חודש אוגוסט השנה רכשתי לי ולבת זוגתי חבילת נופש ברומא, כשהגענו לצאק אין לקבל כרטיסים לחזור לארץ ניפאלנו לגלות שהוא סגור ורק לאחר שלוש שעות הודיעו לנו שחברת התעופה ווינדג'ט פשטה רגל והטיסה בוטלה. בגלל אי הוודאות באם נקבל טיסה חלופית (אנשי נמל הטעופה הרומא לא יכלו לעדכן אותנו בהתפתחיות המצב וחברת הנסיעות ניפנפה את האחריות שלה אחרי שיחות מרובות בפלאפון) נישארנו בנמל תעופה ולא יכלנו ללכת למלון כי לא היה תקציב לעוד לילה במלון ואפילו לא לנסיע אליו. נישארנו לישון לילה על הרצפה הקרה מול דלפק הצ'ק-אין ללא אוכל או אפילו שמיכה, במשך כימעט יממה שקועים בברורים בפלאפון (שיחות מחול לארץ גם לא זול) בסופו של דבר לא יכלנו לסבול יותר, רכשנו כרטיסים חזרה לישראל (זוג כרטיסים בסך 4300 ש"ח) כמובן שאף אחד לא החזיר לנו את הכסף שאבדנו. עכשיו בירצוני להגיש נגד סוכנות הנסיעות שלי טביעה בטביעות קטנות, על איזה סכום אני אמור לתבוע אותם? בהתחשבות שברצוני שיחזירו לי את הכסף על הכרטיסים שקניתי ברומא (דרך סוכנות נסיעות ישראלית) ובכך שהייתי צריך לישון עם בת זוגתי על הרצפה הקרה על עיתונים וכל הטרטור שעברתי בטלפונים עם חברות התעופה וסוכנות נסיעות שלי והגוף השלישי שקנה את הכרטיסים חברת הצ'רטר(ווינדג'ט) ומכר אותם לסוכנות הנסיעות שמכרה אותם לי. ובתימצות בכמה ליטבוע על החזר כרטיסיי הטיסה, עוגמת הנפש ויום עבודה שפיספסתי אני ובת זוגתי והאם עלי ליתבוע גם את חברת הגוף השלישי (חברה ישראלית) שמכרה את הכרטיסים לחברת הנסיעות שלי? בתודה מראש.

עידית פוליבודה, עו"ד

שלום רב, סיפורך מקומם עד מאד ואני מבינה מאד מאד לליבך. יחד עם זאת יש להבין שבנסיבות בהן החברה פשטה רגל הסיכוי שתוכל להיפרע בגין הנזק שנגרם לך אינו גבוה. ממליצה לפנות לעו"ד ולהיוועץ מה הן האפשרויות (המצומצמות) העומדות בפניך ולפעול בהתאם להמלצות אלו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות