שאלה בנושא ארגונים שמטפלים בצרכנות
שלום רב! האם לארגון בשם " אמון הציבור" יש גם כח נגד בית העסק שלא רוצה לבטל עסקה ולהחזיר כספים? פניתי למועצה לצרכנות אך צריך להמתין שם המון זמן ומקביל פניתי ל"אמון הציבור" וכבר אחרי יומיים קבלתי מכתב למייל שנשלח לבית העסק מעו"ד של הארגון... אני כמובן גם ממתינה לתשובה של מועצה הישראלית לצרכנות...זה לא מתנגש אחד לשני אם פניתי לשני מקומות? ועוד שאלה: במכתב של "אמון הציבור" כתבו משפט הבא: "על פי ממצאי אמון הציבור מדובר בליקוי חוזר ובעייתי במשק". מה זה יכול להיות? זה אומר שדווקא בבית העסק שיש לי תלונה עליו יש ליקוי חוזר או במשק כולו? ועוד שאלה: קראתי בשאלה הקודמת כאן שבית העסק יכול לתבוע את הצרכן בחזרה אם מפרסם את שם החברה - שזה אסור לפי החוק...ואני פרסמתי שם של בית העסק וגם שם של מנהל בתלונות לאירגונים שמטפלים בצרכנות...זה אסור לעשות גם? יכולים להגיש נגדי תביעה על זה? איך ניתן להגיש תלונה לאירגון ללא שם החברה וללא שם מנהל? תודה לך וערב טוב
שלום רב, אין בעיה לפנות לשני הגופים כפי שפנית ואני מציעה שאם אמון הציבור מטפלים בתלומתך שתפני בכתב למועצה הישראלית לצרכנות ותבקשי לבטל התלונה וזאת בשם ההגינות. בעניין פרסום שם העסק, ככל ואין מדובר בדברי אמת ויש בפרסום פגיעה בשם הטוב של העסק או בבעליו את אכן חשופה לתביעת לשון הרע. בעניין הטענה שאמון הציבור טענו בדבר ליקוי בעייתי וחוזר במשק, ממליצה להפנות את שאלתך לאמון הציבור שכן פנייתך חסרה פירוט ואיני יכולה לנחש במה דברים אמורים.
תודה לך עבור תשובתך! לא הבנתי: "בעניין פרסום שם העסק, ככל ואין מדובר בדברי אמת ויש בפרסום פגיעה בשם הטוב של העסק או בבעליו את אכן חשופה לתביעת לשון הרע"... *** ואם אני מפרסמת שם החברה ושם של הנמכ"ל בגופים שמטפלים בצרכנות ואומרת מה שמגיע לי - זה גם נקרא עבירת היוק לשון הרע??? איך ניתן לפנות לגופים האלה ללא שם העסק? אני לא מפרסמת בעיתון או בתקשורת... גם זה אסור??? ו...האם באמת לארגונים כמו "אמון הציבור" ומועצה לצרכנות יש כח נגד בית העסק? תודה לך
שוב שלום, פנייה לגורמים כגון אמון הציבור או דומים לו אינה מהווה פרסום לשון הרע שכן תפקיד הגוף לבדוק את תלונתך מול העסק ואם העסק משכנע בתשובתו אזי כל העניין נסגר. כוונתי היתה לפרסום בפורומים באינטרנט למשל באופן שהפרסום פוגע בשם הטוב של החברה.
שוב תודה על תשובתך הברורה!!! ו...אם תשובה של בית העסק לא מספיק משוכנעת - אזי הארגונים ממשיכים לפעול או גם סוגרים את התיק? תודה!
בשמחה רבה, עליך לברר עם אמון הציבור כיצד הם ממשיכים אם בכלל בטיפול לנוכח תשובת העסק. בהצלחה!