לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טל

מנוי חדר כושר

שלום, אני מנוי בחדר כושר מספר שנים,וכל שנה נמצא כשיר ומקבל אישור הרפואי לכך. בנוהל אני משלם על המנוי ואז הולך לקבל את האישור הרפואי. השנה חדשתי את המנוי לשנה נוספת, שלמתי על כל השנה מראש-סכום כולל שיורד כל חודש בתשלומים. ומהר פניתי לחדש את האישור הרפואי, רק שהפעם מצאו משהו שהופיע במבחן מאמץ, ולא ניתן לי אישור, ואפילו נרשם שנאסר עלי להתאמן, או לבצע כל מאמץ הכי קטן, ושלחו אותי להמשך בירור/בדיקות, ובהמשך לעוד בדיקה. בזמן הזה פניתי למכון כושר, בקשתי שיקפיאו לי את המנוי, כי התורים היו מעט רחוקים לבירורים, (תקופת חג הפסח). נאמר לי שאני צריך להגיע אישית ולא בטלפון ולחתום על מסמך. שהגעתי הפקידה מסרה לי מסמך שבו אני מקפיא את המנוי בתשלום, עלי לשלם על כל חודש הקפאה. כוון שלא היה ברור לי מצבי הבריאותי, והאם אוכל להמשיך בעתיד להתעמל, וכיוון שלא היה ברור לי למה אני צריך לשלם על הזמן שבו נאסר עלי להתאמן – זאת אומרת אין לי אישור להתאמן, אז על מה הם גובים כסף ממני, אם אסור להם להכניס אותי להתאמן! סירבתי לחתום על המסמך. לא עזרו שיחות הטלפון שלי מול צוות העובדים/שיווק/הנהלה. עברו חודשיים לתום הבירורים, ונמצאתי כשיר להתעמל. רציתי לשאול אתכם מה זכותי החוקית, כי הם עדיין רוצים שאני אשלם תשלום חלקי, אם אני לא רוצה להפסיד את החודשים עליהם שילמתי את מלוא הכסף, למרות מצבי הבריאותי. נאמר לי שלאור בקשתי, בדקו מול ההנהלה האזורית/ארצית ועדיין אני צריך לשלם. אני באמת לא מבין על מה אני משלם, ואיזו עילה יש להם לחייב אותי על תקופה שאסור להם להכניס אותי למכון, זה לא שהקפאתי את המנוי כי בחרתי להקפיא אותו כי אני טס לחו"ל או משהו דומה. ומה הם זכויותיי אם אני רוצה לבטל את המנוי, כי גם יש דמי ביטול....ויתכן שאני מפסיד כסף גם מהכיוון הזה אשמח לתשובתכם המהירה. בעל מנוי חדר כושר מאוכזב

עידית פוליבודה, עו"ד

שלום רב, החוק והתקנות מאפשרות לך להקפיא או לבטל המינוי בכפוף לתנאי הביטול או ההקפאה הקבועים במכון. ממליצה לפנות אל ההנהלה ולהגיע להסכם על תשלום סכום כלשהו סמלי ולו רק כדי לשמור על זכויותיך כמנוי. ממליצה בנוסף לפנות אל אמון הציבור ולנסות לקבל את עזרתם בקבלת מענה מהנהלת המכון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות