טעות של סוכן נסיעות האם לשלם את ההפרש?
קניתי כרטיס טיסה לחול במחיר של 550 דולר העיסקה וכל הפרטים אושרו וקיבלתי מייל על זה לאחר כמה שעות התקשר הנציג שוב ואמר שהוא טעה במחיר והמחיר החדש הוא 750 דולר ההפרש הוא משמעותי של 200 דולר מה לעשות? אני חייבת לשלם לו ולהוסיף את הסכום או להשאר עם הכרטיס המקורי שעליו התייחבתי 550 דולר
שלום רב, ככל ובמעמד העסקה נאמר לך מחיר מסויים בע"פ ולאחר שסגרת נתבקשת להוסיף ההפרש עקב טעות על המוכר לקחת אחריות על הטעות שביצע ולאזן את החיוב הנוסף בין במתן הנחה או בין במתן פיצוי הולם אחר (שריון מקום משופר בטיסה וכד'). אם אינך מסכים להוסיף התוספת על המוכר לאפשר לך לבטל העסקה ללא תנאי לנוכח השינוי המהותי והדרישה הנוספת לתשלום שלא היה ידוע במעמד ביצוע העסקה.
קודם כל תודה על התגובה. יש לי עוד כמה דברים שלא כל כך ברורים לי: 1. יש לי גם התחייבות בכתב על המחיר שניתן לי בהתחלה, האם זה משנה משהו? 2. השאלה המהותית היא- האם ע"פ חוק על סוכנות הנסיעות לאפשר לי לשלם את המחיר הזול שסוכם בהתחלה (יש לי אישור בע"פ ובכתב מהסוכן)או שזו בחירתה של סוכנות הנסיעות אם לתת לי הנחה או פיצוי כלשהו על כך שנמסר לי מידע כוזב?
שוב שלום, אין מדובר כאן בחוק אלא בטעות כנראה אנוש של הסוכנות ולפיכך מתן פיצוי או הנחה תלוי בהם ובתקווה שישכילו לקבל אחריות על הטעות שלהם או יאפשרו לך לבטל העסקה ללא תנאי לאור השינוי המהותי בתנאי העסקה שאינה קשורה אליך.