לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיא

החזרת מוצר(סוללה)

שלום! קניתי סוללה מחנות סאמסונג לפני 13 ימים,שמתאימה למכשיר גלקסי 2. הסוללה היא מדגם עבה יותר ולכן מגיעה עם מכסה סוללה שונה שמותאם לה,ולכן המוכרת הדגימה לי את זה על הטלפון שלי-היא הכניסה את הסוללה למכשיר וזרקה את שקית הניילון לפח(האריזה נשארה)- את העובדה שהייתה שקית ניילון לא ידעתי עד שבאתי להחזיר את המוצר וגיליתי שנזרקה. יש לציין שהגעתי לחנות עם סוללה בשבילי,ואת החדשה קניתי בתור בטרייה רזרבית. היום הגעתי להחזיר את הסוללה לאחר 13 ימים,והמוכרת טענה שאי אפשר להחזיר,כי אין את הניילון(למרות שהאריזה המקורית קיימת) וכי ההדגמה של המוכרת נחשבת לשימוש במוצר. השאלה שלי-האם זה באמת נחשב שימוש?ואם כן-זאת לא אשמת המוכרת,והחנות צריכה לשאת בזה? תודה

עו"ד אדי בליטשטיין

האם מלבד השימוש הראשוני שנעשה בסוללה (הדגמה על ידי המוכרת) ביצעת שימוש נוסף כלשהו? אם לא, פנה בכתב לסאני (יבואנית סמסונג), פרט את המקרה ודרוש ביטול עסקה. אם לא יבטלו, פנה לארגונים כגון אמון הציבור, המועצה הישראלית לצרכנות. אני לא ממליץ על תביעה במקרה הזה לאור הסכום הנמוך, הזמן הרב שיחלוף עד למועד הדיון וכו'. לדעתי תביעה במקרה זה לא שווה את הטרחה. במקביל, נסה למכור אותה בלוחות יד 2. יתכן שתפסיד כמה שקלים אך מצד שני הטרחה והזמן שתשקיע יעלו לך בסופו של דבר יותר. קח בחשבון שסאני רשאית לגבות גם 5% משווי הסוללה או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות