קנס יציאה- החלפת ספק אינטרנט
שלום רב, אני לקוח עסקי. הצטרפנו כמנויים בחב' תקשורת לשירותי אינטרנט/ תמסורת לאחר כניסת החוק (6/12) והחשבונית הממוצעת היא מעל 5,000 ש"ח. א- האם אני נחשבת לקוח חדש ולכן אין את המגבלה של ה-5,000 ש"ח או שלגבי כל הלקוחות קיימת מגבלה זו? ב- במידה ואנו לא יכולים לצאת, האם חל עלינו עניין הקנס של ה- 8% או שפשוט עלינו למלא את תקופת הלחוזה ולהשאר כבולים לאותה חברת תקשורת? תודה, ענת
בוקר טוב, האם עיינת בהסכם ההתקשרות שלך מול אותה חברת תקשורת? הסכמי ההתקשרות לאחר כניסת התיקון בחוק עודכנו ומבהירים מהו הסכום שעל הלקוח לשלם במועד ההתנקות מהחברה.
שלום רב, בהסכם מצויין (מטבע הדברים) שבמקרה של התנתקות לפני תום התקופה הלקוח יחוייב בתשלום חד פעמי של יתרת התשלומים עבור יתרת התקופה. השאלה שלי היא האם בגלל שההסכם נחתם לאחר יציאת החוק, יש לו בכלל תוקף או שבגלל החוק אין לו משמעות כיוון שאנחנו נחשבים ללקוחות חדשים וככאלה מותר לנו לעבור בין ספקים ללא קנס (או 8% מיתרת ההתחייבות), או שבגלל שהחשבונית גבוהה מ-5,000 ש"ח אנו מחוייבים במלוא הקנס עפ"י ההסכם בינינו. תודה מראש, ענת
הסעיף המסדיר את הסוגיה הוא סעיף 51ד לחוק התקשורת (בזק ושידורים). על פי הוראות הסעיף נראה כי ביטול הקנסות לא חל במקרה שלך היות וממוצע החשבוניות עולה על 5000 ש"ח.