ביטול עסקת מטבח
שלום רב, ביצעתי הזמנה למטבח בחברה גדולה, לאחר תכנון על הנייר נשלח מודד אליי הביתה וכשהגענו לחתום על התוכנית ביקשו מאיתנו עוד כסף על דבר אחד מהמרכיבים שעליהם סיכמנו בשלב התכנון. ככל הנראה היתה אי הבנה או מניפולציה מצד המעצבת. ביקשנו לבטל את ההזמנה יום אחרי החתימה על התוכנית (טרם ייצור המטבח), כבר בשעת החתימה אמרנו כי אם מדובר בתוספת תשלום אנחנו נבטל את ההזמנה. שילמנו מקדמה ע"ס 4000 ש"ח האם אני זכאית להחזר מלא של הסכום? תודה
עשויה להיות בעיה משום שמדובר בהזמנה על פי מידות או דרישות מיוחדות. במקרים אלה תקנות הגנת הצרכן מחריגות את זכות הביטול. יחד עם זאת, התקנות מתייחסות למוצר מוגמר שהוכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ולפי תיאורך הודעת על הביטול כבר למחרת, ועוד בטרם הספיקו לייצר מוצר כלשהו. להערכתי סיכויי ההצלחה לבטל את העסקה גבוהים במקרה זה (בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך 100 ש"ח).
הזמנו מטבח בחברת מטבחים שעובדת עם הקבלן שרכשנו ממנו דירה שידרגנו כמובן לאחר 5 ימים החלטנו לבטל למרות שהקבלן ממליץ עליהם ורק הם יוכלו להתקין את המטבח לפני קבלת המפתח. שהגעתי לבטל הם דרשו שאשלם 3000 שקל דמי ביטול עלי לציין שחתמנו על הזמנת מטבח וקיבלנו תוכניות ראשוניות אבל מתברר שבדף השני שחתמנו רשום שדמי הביטול הם 3000 שקל שאלתי למה לא אמרתם לנו זאת התשובה הייתה אתה ילד גדול עלי לציין שחתמנו בלחץ כי אשתי היתה צריכה להגיע לעבודה מה עלי לעשות ואם חתמתי בלא ידיעה עדיין אני חייב לשלם שאמרתי להם עבר פחות משבוע ואני מוכן לתת סכום כסף על זמנה של המעצבת הם עדין דרשו סכום זה למחרת אמרתי על זכות ביטול של המועצה לצרכנות הסכימו להוריד 500 שקל מה עלי לעשות בתודה מראש
מחכה לתשובה בהקדם. תודה
תודה על התשובה. המטבח בוודאות אינו ירד לייצור - בעקבות בקשת תוספת התשלום ביקשנו לעצור את ההליך עוד במעמד הפגישה לבחירת הצבעים וכו'. כמו כן הביטול נעשה תוך 14 ימי עסקים. במעמד התשלום חתמתי על מסמך שבו כתוב כי : "במקרה של ביטול יגבו דמי טיפול בהתאם להוצאות החברה" האם החברה רשאית לדרוש ממני לשלם את הוצאותיה על המודד ועל זמן התכנון של המעצבת, הוצאות שיווק וכו'? (לטענתם 12,000 ש"ח?????)
החברה איננה רשאית לנהוג כך. שמתי לב שבימים האחרונים יש הרבה מאוד שאלות על חברות מטבחים, ומרבית השאלות דומות מאוד. אם מדובר באותה חברת מטבחים אשר פועלת בניגוד לחוק הגנת הצרכן, יתכן שיש כאן עילה לתביעה יצוגית.
חברת זיו
תודה על תשובתך העיניינית והמהירה. במידה ותתגבש תביעה ייצוגית נצטרף לתביעה!! בכל מקרה, מסתמן שנאלץ לתבוע החזר של המקדמה ששילמנו...
שלום, אנחנו מתמודדים כרגע עם מקרה דומה, אשמח לשמוע אם הצלחתם לבטל בסוף. תודה, שחר.
נפתחה קבוצת פייסבוק של לקוחות עם בעייה דומה https://www.facebook.com/groups/523167767822293/