הטעיית הצרכן - תמחור בסופר במטבע חוץ
שלום רב. בתאריך 24/10/22 הגעתי לרשת שיווק מוכרת על מנת לרכוש ממתק שוקולד. המחיר שהוצג על המוצר הופיע במטבע חוץ, מסוג ין (יפני). כל השוקולדים על המדף היו מוצגים במטבע זה בתווית מחיר מודבקת (לא בטוש!), לא הופיעה שום תווית מחיר במטבע ש"ח. השילוט הכללי שהוצב ליד כל שוקולד הראה את המחיר בש"ח שהינו גבוה פי כמה מהמחיר המוצג על גבי כל שוקולד במטבע ין (3.9. לא היה . ניגשתי לקופה לשלם וביקשתי לשלם לפי שווי המוצר בין (זאת אומרת לשלם בש"ח לאחר המרת שווי המוצר לשקל). מיותר לציין שהפקידה צחקה ולעגה לי ושהורתה לי לשלם לפי המחיר הרשום במטבע חוץ (למשל המחיר שהיה כתוב על המוצר הינו 3.9 ין = 3.9 ש"ח, במקום שזה יהיה לפי ערך המטבע בש"ח = 0.095 ש"ח). מבירור שערכתי באתר המועצה להגנת הצרכן באותו רגע הבנתי שמדובר בהטעייה צרכנית כי אסור להציג מוצר מזון ברשת לשיווק וממכר מזון במטבע חוץ וכל שכן לגבות יותר משווי המוצר בש"ח. בסה"כ רציתי לקנות שוקולד להנעים לי את האווירה באותו בוקר ולא ברור באיזו זכות מוצג מחיר במטבע חוץ ששונה מהמחיר הנקוב בקופה בעת הרכישה. הרגשתי מושפלת ומובשת על ידי צוות הקופאיות שם (כולל בקופה הראשית). דבר כזה לא צריך לקרות במדינה מתוקנת, אנחנו חיים בישראל לא ביפן ולא סביר שאני אצטרך לדרוש את המחיר לפי שווי המטבע המקומי שלנו = ש"ח. במידה והיה קורה כך עם מטבע ישראלי בש"ח הקופאית הייתה חייבת לגבות ממני לפי המחיר המופיע על יחידת השוקולד, עבדתי בחנות לא פעם ובמקרים כאלה חוייבנו לתת ללקוח את המחיר על התווית גם אם הסכום נמוך מהמחיר המקורי באופן משמעותי. אשמח להתייעץ ולשמוע מה הסיכוי לזכות בתביעה כזו? איזה סוג תביעה מומלץ במקרה הנ"ל (תביעות קטנות/רגילות)? ומה הסבירות שאוכל לקבל פיצויים? תודה רבה, אורלי.