מנהלי הפורום
חשיפת צוואה
הוריי נפטרו במהלך השנתיים האחרונות, והותירו אחריהם רק שני ילדים: אותי ואת אחי (שנינו בעלי משפחות). מתוך תחושת האבל לא עלה בדעתי להתעסק עם ענייני הירושה. זמן קצר לאחר פטירתם, אחי (עורך דין במקצועו), החתים אותי על מספר רב של טפסים, בטענה שמדובר בייפוי כוח שנועד אך ורק לשם ביצוע טסט ברכב שהיה בבעלות אבינו. חתמתי על הטפסים מבלי לקרוא אותם, שכן סמכתי על אחי. כיום לא ברור לי מעמדי המשפטי ביחס לנכסים, לרכוש ולכסף שהותירו הוריי. אחי מנהל באופן עצמאי את כל הנכסים והרכוש שלהם בארץ ובחו"ל, ומסרב לשתף וליידע אותי אפילו בכמות הרכוש, כל שכן לשתף אותי בפעולות הרבות שהוא מבצע בהם או בבעלות שככל הנראה עברה אליו. הוא אף מסרב לתת לי את המפתח לדירה בה גרו בתואנות שונות, ולאחרונה הכניס אליה את בנו, מבלי להתייעץ איתי או להודיע לי. לאחרונה נודע לי ביד המקרה שאמי (וכנראה גם אבי) הכינו צוואה לפני מותם, שאושרה על-ידי עורך דין. אחי לא הזכיר את הצוואה במהלך התקופה הארוכה יחסית שעברה מאז מותם, ומכאן שגם אין לי דרך לדעת מיהו עורך הדין שערך את הצוואה והיכן ניתן למצוא עותק שלה. מהיכרות עם הוריי, הם לעולם לא היו מסכימים שכל רכושם יועבר לאחי ומשפחתו בלבד. להערכתי הצוואה מחלקת את הרכוש שווה בשווה, ואחי מסרב לשתף אותי בקיומה, שכן השארתי בערפל ובחוסר הידיעה מאפשרים לו לעשות ברכושם כבשלו (או שאולי רכושם הוא כבר שלו? איני יודעת! הוא מסרב לספר לי דבר). שאלתי היא - כיצד אני מבררת אם קיימת צוואה? ואם קיימת ואושרה על-ידי עורך דין, כיצד אני מבררת מיהו אותו עורך דין? איך אני מוצאת עותק מהצוואה? בנוסף, כיצד אוכל לדעת מהי כמות הנכסים ששייכים להוריי בארץ ובחו"ל? כיצד אוכל לדעת בבעלות מי הם כיום? וכיצד אוכל לפעול לקבלת בעלות על חלקי בהם? כל זאת מתוך נקודת הנחה שאחי לא משתף פעולה. אני יודעת שרבות מהשאלות דורשות ייעוץ ישיר של עורך דין, אך אשמח לקצה חוט לפחות לגבי דרכים לחשיפת הצוואה ללא שיתוף פעולה של אחי, אם קיימות כאלו. תודה מראש!