מנהלי הפורום
צעדים לפני גירושין
מיכל שלום, ראשית, הרשי לי להודות על תשובתוייך המחכימות. שנית, אני נמצאת בפני הליך גירושין. בעלי לא יודע מכלום, אבל אני מעוניינת להתגרש. שנינו בסוף שנות ה-30 לחיינו, 2 ילדים, והיחסים כבר תקופה ארוכה מאוד לא טובים. הבנתי שכדי להתגרש, אני צריכה שתהיה לי עילת גירושין. יכול להיות שלפני כחצי שנה היה לו רומן קצר. אני לא בטוחה, וזה גם ללא ממש מטריד אותי. כיום לדעתי אין לו כלום. מקורבי לוחצים עלי לשכור חוקר פרטי כדי לגלות משהו כזה. הבנתי שהוכחה של בגידה בבית דין הרבני היא הוכחה חותכת (הבנתי גם שחייבים להגיע לרבני לקבל גט לאחר הדיונים בביהמ"ש למשפחה), אבל אני מאוד מתלבטת בנושא. ראשית, חוקר פרטי עולה המון כסף. שנית, אני ממש לא בטוחה שימצא משהו כעת ואני מתה מפחד שבעלי יגלה את הדבר ואז מצבי יורע. האם לדעתך הדבר הכרחי? מה את חושבת על הנושא? נתון נוסף שחשוב לציין, אנחנו ישנים בחדרים נפרדים כמה שנים, ומזה תקופה ארוכה שאין בינינו יחסי אישית. ברור לי שבבית הדין זו תהיה מילה שלי כנגד מילה שלו (הוא יטען שאני מסרבת לקיים איתו יחסי אישות). האם בית הדין יכול לחייב אותו לתת לי גט על סמך זה בלבד? תודה מראש, סיגל