משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני משפחההעברה אגב גירושין בהעברת מניות בחברה משפחתית

מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט

עו"ד מורן אייזנקוט

מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

העברה אגב גירושין בהעברת מניות בחברה משפחתית

ד
ד

חבר טוב שלי לאחר הליכי גירושין מאשתו פנה אלי בשאלה הבאה. הוא ואשתו לשעבר בעלים במשותף ובעלי המניות היחידים בחברה, חברה אשר כל השנים רק הוא ניהל בפועל, ורוב רובן של המניות רשומות על שמו וחלק קטן ביותר על שם אישתו לשעבר. לאחר שכבר התגרשו, בכוונת אשתו לשעבר לתת לבעלה לשעבר ללא תמורה את מניותיה בחברה, כך שחברי יהיה המנהל, הבעלים ובעל המניות היחיד בחברה וגרושתו תצא לדבריו לחלוטין מהתמונה ולא יהיה לה שום קשר לחברה(העברה שכמדומני פטורה ממס בהיותה אגב גירושין, הלוא כן?). חברי תוהה וזאת לאור דברים שאמרה לו עו"ד שלו בעניין, כי מלבד יידוע רשם החברות בטפסים השונים על האקט המבוקש דלעיל, האם יש ממש בטענת עו"ד שלו כי יש להכין בנוסף לכאורה הסכם מכר להעברת המניות לאישור בימ"ש לענייני משפחה, בהיות החברה מועברת אגב גירושין? אני זקוקה לתשובה דחופה בעבור החבר, כי אין לי מושג האם העו"ד שלו צודקת בעניין והאם באמת הליך זה רצוי בעניין זה בעריכת ההסכם דלעיל, הליך שעולה כסף לצדדים ויש לברר האם הוא אכן נדרש. וזאת הכל מתוך הנחה שאין החברה מוזכרת ספציפית בהסכם הגירושין (או שאולי ניתן להקיש מהסכם גירושין כי אין צורך לקבל אישור מבימ"ש על כל פירוק והעברת נכס אגב גירושין בלבד?). תודה מראש, בי.