משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני משפחההסדרי ראיה בחגים בהיעדר פסק דין

מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט

עו"ד מורן אייזנקוט

מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

הסדרי ראיה בחגים בהיעדר פסק דין

גלי
גלית

אני נצמאת בהליכי גירושין ובית המשפט לענייני משפחה קבע משמורת זמנית, אולם משום מה לא התייחס למשמורת בתקופת החגים. כשפנינו לפסיקה נוספת עם הצעה לחלוקה שווה בתקופת החגים בית המשפט לענייני משפחה קבע כי אין הוא מורשה לתת פסיקה היות והתיק מתנהל בבית דין רבני (אני פתחתי תיק בבית דין רבני) ואין הוא יכול לפסוק בענייני חגים ושלח אותנו לבית דין רבני. בית דין רבני כלל לא ענה ואפשר לומר אפילו התעלם מהבקשה.אציין כי לבעל יש צו הרחקה מהבית בשל אלימות מילולית קשה מאוד כלפי וכלפי הילד. שאלתי : בהיעדר פסיקה מבתי המשפט איך עלינו להתנהל בחגים ? יש ביננו מחלוקות וויכוחים קשים מאוד ואני לא יודעת איך נוכל לעבור בשלום את התקופה הזו. האם יש חוק שאומר שאם אין פסיקה לגבי חגים אנו אמורים להתנהל לפי הפסיקה הראשונה שקבע בית משפט לענייני משפחה שהתעלם טוטאלית מתקופת החגים ? או - האם ניתן להתנהל לפי הצעת עו"ד מטעמי לחלוקה שווה בתקופת החג, למרות שהצד השני לא אישרר אותה ? אשמח לתשובה וסליחה על האורך...