ניקי

בית משותף עם ההורים

אני ובעלי קנינו את בית הורי כי היו בפני כונס נכנסים ועם ההפרש של הכסף בנינו תוספת וגרים יחד כבר 10 שנים כשבהם התחלקנו בהוצאות שווה בשווה, הבעיה שאני מעוניינת להתגרש ולא הייתי רוצה שהבית ימכר (מהמכירה לא ישאר כסף, והורי יזרקו לרחוב מבלי יכולת לשכור / להתקיים), יש אפשרות לחלק את הבית לשני בתים כשאני והבן יוצאים מהבית וכולם ימשיכו לשלם הבעיה שבעלי מאיים למכור אם נתגרש, איך אוכל להבטיח שהורי ימשיכו לגור, או שאין אפשרות ואני כבולה באזיקים בגלל הבית

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

ניקי שלום, רק אם תגיעי להסכם עם בעלך וזאת מאחר ושניכם רכשתם את הבית מהוריך משמע לבעלך יש זכויות בבית שלא ניתן להתעלם מהן.

ניקי

תודה, האם אם בעלי יקבל סכום כסף ויוותר על הבית האם הוא יכול להשאיר את זכויות המשכנתא על שמו אבל לא יוכל למכור או לנצל כלומר, לעשות הסכם כי הרי אם הוא יוצא מהבית הוא חייב לעביר את החלק שלו למשהו אחר או עלי והבנק לא יסכים