מישהי

מצוקה נפשית

שלום, בימים האחרונים הגעתי להבנה שלא ניתן להציל את חייב הנישואין שלי לאחר כל הנסיונות. זאת זוגיות חולנית , הרסנית ומזיקה לי ולבן שלי. אקצר ואכתוב מדוע , אני נשואה לאיש קשה מאד , סגור, שתלטן , שמעביר אותי התעללות נפשית וכלכלית , בכל דבר שלא נראה לו מיד זה קללות ועלבונות , אין לו את היכולת לדבר ולהקשיב , הוא מתרברב בפניי בכל הזדמנות על כך שמרוויח יותר ממני ושהוא מכניס את רוב הכסף לבית, כאשר אנחנו רבים הוא "מעניש" אותי בכך שלוקח ממני את כרטיס האשראי (מהחשבון המשותף שלנו) , אני לא יכולה יותר לסבול את זה!!! שתקתי כדי לשמור על הבית שלי ניסיתי הכל , ניסינו טיפול זוגי , הבלגתי ומה לא אבל בכל יום שעובר הכתובת על הקיר ברורה יותר ואני פשוט שבורה מזה אני סובלת ברמה שלא ניתן לתאר , תמיד בסופו של דבר הוא מצליח לפייס אותי ואני נופלת למקום הזה שוב ושוב עד לכמה שעות או יום לאחר מכן שהכל מתפוצץ שוב , אני מרגישה כמו ברכבת הרים ועייפה מזה כבר אני מותשת , אני גם לא יכולה להשאיר את הילד איתו כי הוא חסר סבלנות אליו והבן שלי גם מרגיש הכל והוא לא רוצה להיות איתו. הוא משתלט לי על כל החיים , עושים אך ורק מה שהוא רוצה , לא נוסעים לנופש כי הוא מחליט , לא נוסעים בשבתות לטייל כי לא בא לו, מתפשרת על הבית שאני גרה בו כי הוא לא מוכן לשלם יותר מX כסף , אני חיה אחרים אחרים לגמרי ממה שהייתי רוצה וזה מצב מאד קשה להיות בו אני מרגישה כמו בכלא. אני חייבת להוסיף שאני בת 28 , יפה, מוערכת ואהובה על כל מכריי, עובדת ובחורה חזקה שיודעת לעמוד על שלה אבל פה נפלתי ואני לא יודעת כיצד לקום , אני לא מסכימה עם השתלטנות הזאת מצידו ולכן המלחמות לא פוסקות אבל זה מעייף אותי אני מרגישה שאני לא יכולה יותר. אני נקרעת בין האכזבה מכך שאני שהמשפחה בעיניי היא ערך עליון אהיה גרושה ושנכשלתי בדבר שכל כך חשוב לי , שהבן שלי יגדל להורים גרושים , לבין המצב הנורא הזה ואני לא יודעת מה עושים. עכשיו התעוררתי לאחר שהוא העיר אותי משינה בטון גועלי "למה משכתי 500 שקל מהחשבון????" דבר שלא היה ולא נברא וגם אם היה אף אחד לא ידבר אליי כך אני מלאת חששות ולא יודעת איך לא ליפול לפיוס הזה שוב, יש לו היום יום הולדת וללב הדפוק שלי כואב עליו אני יודעת שזה מעוות אבל זאת הבעיה שלי, לא יודעת איך מתחילים מה עושים? כאות התחלה החלטתי שאני לא מפקידה את המשכורת לחשבון המשותף (שזה דבר שיטריף אותו) אבל מכאן מה עושים? אני חוששת מאד מבחינה כלכלית , לא יודעת מאיפה מתחילים מה לגבי החיים בינתיים עד שנתגרש איך אסתדר כלכלית? מה לגבי הבית (חוזה השכירות נגמר עוד חודש וחצי) איך אמסור לו את הבן שלי לביקורים???? אני לא יכולה לדמיין את זה קורה אנחנו מאד קשורים והוא לא אוהב להיות עם אבא שלו מה עושים במקרה כזה? עברתי שלוש שנים של עוגמת נפש וייסורים האם יש דרך לתבוע אותו על כך? אין באפשרותי לשלם עבור עורך דין האם יש שירות בחינם דרך המדינה?? תודה רבה

עו"ד גיל בר-זהר

בדרך כלל נטייתם של בתי המשפט היא להמנע מפסיקת פיצויי בגין עגמת נפש בנישואין. עצתי לך היא כי לפני שאת מתחילה הליך כלשהו, נסי לקבל ייעוץ ראשוני לגבי זכויותיך.