ריקי

שאלה

שלום, כשאמי נפטרה לפני כ 4 שנים בצוואה הורישה לי ולאחי את הדירה בה חיה יחד עם בעלה השני ואחי, הדירה היתה שלה בלבד. בנוסף נתנה בצוואה זכות מגורים לבעלה השני. אחי שגר עמה כל השנים לא הוזכר בצוואה שיש לו זכות מגורים (למרות שאנו יודעים שכוונתה של אמי לא היתה לסלקו מהדירה) .כדי שבעלה השני לא יסלק את אחי מהדירה ערכנו עמו הסכם שהוא בעצם נספח לצוואה שהוא לא יכול לסלק את אחי מהבית ולאחי זכות מגורים בדירה בתמורה ויתרנו על מספר דברים שקשורים לרכוש. אחי קצת מוגבל שכלית אם כי מעולם לא עבר אבחון. במשך 4 שנים הוא חי תחת טרור אבינו החורג. לפני כשבוע פרץ ביניהם עימות שבסופו אחי קיבל צו הרחקה לשבועיים.בנתיים אבינו החורג החליף מנעולים (למרות שבהסכם יש סעיף האוסר עליו לעשות זאת אחרת זה יביא לפקיעת זכויותיו בדירה) שאלותי: בעוד כשבוע אמור אחי לחזור לדירה ואין לו מפתח, האם המשטרה יכולה להתערב ? שנית, היה לי רעיון לחלק את הדירה כך שכל אחד יגור בשקט כמובן שזה כרוך בשיפוץ האם יש סיכוי שבית משפט יסכים לכך למרות שאבינו החורג יתנגד?יש לציין שאחי מרוויח משכורת מינימום ואינו יכול להשכיר דירה , כל חייו גר בדירה של אמי.אודה על תשובתכם ריקי

עו"ד גיל בר-זהר

הנושא מורכב וקשה לתת ייעוץ קונקרטי בלי לראות את הצווואה. לענין השאלה הראשונה, קיים חשש שהמשטרה תראה את נושא המנעולים כסכסוך אזרחי ולא תתערב. סביר להניח שניתן יהא לקבל צו מבית משפט לצורך כך. לענין חלוקת הדירה, יש לבדוק אם ניתן לחלק אותה בעין (כלומר חלוקה פיזית לשתי יחידות). לשם תשובה מדוייקת יותר עלי לעין בצוואה.