איך מתחילים?
הייתי במערכת יחסים עם אישה עד לפני כמה חודשים, ובזמן שהיא הייתה מהריון ממני נפרדנו. היא ילדה לפני חודש, ומאז שראיתי את הילדה פעם אחת בביה"ח, היא לא רצתה לדבר איתי כי רבנו, ולמעשה לא יכולתי לראות את הילדה עד עכשיו, שהיא הסכימה שאני אבוא אליה הביתה ואראה אותה. אני לא מעוניין להיות אצלה בבית, ורוצה לקחת בינתיים את הילדה לסיבוב בפארק פעמיים בשבוע למשך שעה, עד שהיא תהיה גדולה מספיק ואוכל לקחת אותה אליי הביתה במשמורת נורמלית. כרגע אני עדיין לא רשום במשרד הפנים כאבא של הילדה, אך אין ספק שהיא שלי. איך אני מתחיל פרוצדורה של רישומי כאב? הרי צריך את האישור שלה, ומה קורה אם היא מסרבת לקחת חלק בפרוצדורה? כמו כן, האם היא יכולה לאסור עליי לקחת את הילדה לסיבוב פארק? האם אני מחוייב להיות אצלה בבית? תודה.
שלום עודד, כעיקרון, הייתי ממליץ לפתוח בדרך של הידברות. כלומר, לפנות לאם ולבקש הסכמתה לרישום. אם היא תסרב, יהיה עליך לפנות לבית המשפט למשפחה בתביעת אבהות, וכפועל יוצא - משמורת והסדרי ראיה.
סליחה על הערה הבאה אבל נראה מסבריך שתה לא באמת מבין באיזה סיטואצעה אתה נמצא ואולי ביצם אתם זוג עם מריבה וזהו! אבל אם לא השאלות שלך מעעדות על העדר הבנה של מצבך כמעט באופן מוחלט! אב לתינוקמתעסק במתי תיקח אותה או אצל אמה בית? או שאתם זוג הוגר שחי ביחד או בנפרדאו שאתםלא זוג ואז צריך הדדרה בבית משפט או בהסכם! אולי אתה צעיר מדי ! עצתי תשתדל לטובת הילדה להגיע להסדר עם האמא בדרך חיובית וסבלנות! בתי משפט זהסבוב ארוך למי שכבר הסתבך! תנסה להבין שהסדרה בהסכמה היא דרך נכונה. ואם טתה לא מסתדר אתה אבל בכל שאר המושאים כן אז אולי שאימך למשל תתאם איתה לקחת את הילדה ואתה תבוא אימך! לא ללחוץ בשלב מסוים גם האמא רוצה קצת זמן פנוי כך שזהיגיע לטובת האם!