אירית

אי תשלום לפי הסכם גירושין ועיכוב מזונות

בהסכם כתוב שחלוקה על הוצאות רפואיות והוצאות כגון שיעורים פרטים /חוגים יתחלק בין שני הורים. סירוב תשלום בשנה זו. מדי פעם יש עיכוב בתשלום מזונות . האם ניתן לטבוע את הכסף עבור הוצאות והאם עם אי תשלום בזמן של מזונות ניתן לעשות משהו?

עו"ד גיל בר-זהר

אירית שלום רב, כעיקרון ניתן לתבוע כל סכום שהגרוש חייב לך לפי ההסכם, ובכלל זה הוצאות. בגין עיכובים זה כבר תלוי אם מדובר בעיכובים סדרתיים או מקריים. אם מדובר בעיכובים כשיטה, הרי שמעבר להצמדה בהוצאה לפועל, אפשר לעתור לבית המשפט ולבקש לקבוע סנקציה על אי תשלום במועד. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד