אירית

איסור על ילד ליצור קשר עם אמו

האם חוקי שאב יאסור על בתו ליצור קשר עם האם בכל צורה שהיא, כאשר הילדה שוהה אצלו ואפילו לשלושה ימים? במקרה המדובר, האב לא נותן לבתו ליצור שום קשר עם האם וכל זאת תחת מטריית עובדת הרווחה. שאלה נוספת - האם ניתן להכריח את האם לרשום את בתה לצהרון. לדברי עובדת הרווחה כן.

עו"ד שגיב כרמית איילה

אירית שלום חסרים המון פרטים בשאלתך. בת כמה הילדה? מה הכוונה תחת מטריית הרווחה. באופן כללי, הרי שההורים צריכים לאפשר תקשורת בין הילד לבין ההורה האחר בעת שהותו אצלם. על פניו במקרה שלך נראה כי הרווחה מעורבת ולכן בנסיבות אלו שיש לבחון את כל התמונה וסיבת המלצת הרווחה טרם מתן תשובה פרטנית חת