אלון

הגשת חוות דעת מיקצועית

שלום במסגרת כתב תביעה בבית משפט לענייני משפחה לשיפוץ מבנה צירפנו חוות דעת של מהנדס בניין הכולל עליות של שיפוץ אך שופטת סירבה לקבל זו וטענה יש דרך אחרת להגיש חוות דעת כזו לאיזו דרך התכוונה השופטת ? בתודה מראש על תשובה

עו"ד שגיב כרמית איילה

אלון שלום סעיף 8 (ג) לחוק בית משפט לענייני משפחה ותקנה 258 יב לתקנות סד"א קבעו פרוצדורה מיוחדת וספציפית בכל הקשור להגשת חוות דעת מומחים בבית המשפט לענייני משפחה ( ראה גם סעיף 8 (ה) לחוק בית משפט לענייני משפחה כאשר אין מדובר בסכסוך בתוך המשפחה). תקנה 258 יב (א) מסמיכה את בית המשפט לענייני משפחה למנות מומחה מטעמו, לבקשת מי מבעל הדין ואף מיוזמתו, ואינה מאפשרת למי מבעלי הדין להגיש חוות דעת מומחה מטעמו קודם לכן. מכאן, עליך לעתור למינוי מומחה מטעם בית המשפט ולא לצרף חוות דעת מטעמך, אלא ברשותו עומד לרשותך בכל עניין, כרמית איילה שגיב, עו"ד