יואב דגן

קצבת שארים לידוע בציבור

לאחרונה עברה להתגורר איתי בביתי בת זוגתי. אנו לא חולקים רכוש משותף, או חשבון משותף, אך חיים ביחד כבעל ואשה. אנו לקראת חתימה על הסכם ממון. האם במקרה של מוות, זכאי בן הזוג הנותר בחיים, לקבל את קצבת השארים של זה שנפטר, או שרק ב מקרה של נישןאים?

עו"ד שגיב כרמית איילה

ידועים בציבור מוגדרים בחוק הביטוח הלאומי כנשואים, לכן מעמדם לצורך זה הינם כאלמן/נה אם אתם חיים ביחד תחת קורת גג אחת עם בן/בת זוג ללא קשר פורמאלי, עליכם לדווח מיד על חייכם המשותפים לביטוח הלאומי.

עו"ד שגיב כרמית איילה

ידועים בציבור מוגדרים בחוק הביטוח הלאומי כנשואים, לכן מעמדם לצורך זה הינם כאלמן/נה אם אתם חיים ביחד תחת קורת גג אחת עם בן/בת זוג ללא קשר פורמאלי, עליכם לדווח מיד על חייכם המשותפים לביטוח הלאומי.