דמיטרי

אימא רוצה להשאיר 2 קטינים לידי אבא

שמי דמיטרי! הייתי גר עם אימא של שתי ילדים קטנים ( בת 5 ובן 3 ) 7 שנים.עכשיו היא רוצה לעשות ממני אפוטרופוס לתמיד.איזה מסמכים היא צריכה לחתום כאשר אנחנו נחשבים כמוקרים בציבור? ומה עליי לעשות בכלל?

עו"ד שגיב כרמית איילה

בהתאם לחוק ה הוריו של ילד הם האפוטרופסים הטבעיים שלו במשך כל תקופת היותו קטין, כלומר עד לגיל 18. המשמעות היא, שמכוח החוק, עד לגיל 18, ההורים הם אפוטרופסים באופן אוטומטי על ילדם.. לא ברור משאלתך האם האב הינו אפוטרופוס נוסף או לא. באופן כללי באם האב הינו אפוטרופוס הרי שבית משפט לא ימנה לקטינים אפוטרופוס נוסף. על האם לעתור לבית המשפט לענייני משפחה לבקש לשלול את האפוטרופסות של האב, אולם רק במקרים נדירים ובנסיבות מאוד מסויימות ייעתר בית המשפט לכך. עומדת לרשותך בכל עניין, כרצמת איילה שגיב, עו"ד