מלי

זכויות בן זוגי בדירה

קיבלתי במתנה דירה שעברה לבעלותי. לאחר זמן מה נכנסתי להריון מבן זוגי שאיתו הייתי שנתיים והצעתי לו שנגור ביחד בדירה שקיבלתי. כעת אנו מגדלים את בננו ביחד בדירה. לא ביקשתי ממנו כסף, רק שהוא ישלם את הוצאות החשמל, המים והארנונה ולפעמים הסופר. (דרך אגב גם לבן זוגי יש דירה) הדירה היתה זקוקה לשיפוץ רציני ובן זוגי דאג להביא בעלי מקצוע ולשלם להם כסף מזומן שאני נתתי לו, פשוט לא התנהלתי מול בעלי המקצוע כי אין לי ידע בעניין אבל כל הכסף עבור השיפוץ יצא ממני. במקרה של פרידה או חלילה מוות, האם לבן זוגי יהיו זכויות בדירה?

עו"ד שגיב כרמית איילה

בעבר היה ברור כי נכס אשר נרכש ו/או התקבל ע"י אחד מבני הזוג בלבד שייך לו ורק לו ולבו זוגו אין כל זכויות בנכס זה. אולם בשנים האחרונות, בעקבות הלכת השיתוף, הפסיקה אינה ברורה , ופעמים רבות בן הזוג מוצא עצמו נאלץ לחלוק בזכויותיו עם הצד השני. בנסיכות העניין כפי שפרטת, ובפרט לאור העובדה כי אתם חיום יחד בדירתך, ממליצה לך להגן על זכויותיך בנכס ע"י עריכת הסכם ממון מפורט ומקיף. עמדת לשירותך בכל עניין, כרמית איילה שגיב, עו"ד