אריק

משמורת על הילדים מעל גיל 14

באיזה גיל ילד יכול להחליט לבד אצל מי הוא רוצה לגור ומה כרוך בכך?

אוליבר

היי, אני לא איש מקצוע, אבל לפי החוק אין גיל כזה. הילדים עד גיל 18 נחשבים קטינים. בית משפט ממנה עובדת סוציאלית שמכינה תסקיר ועוזר לבית המשפט לקבל החלטה. מציע לבדוק באתר הזה: http://hlevinadv.com/

עו"ד שגיב כרמית איילה

ריק שלום. באופן כללי בתי המשפט לא אוהבים לערב את הילדים בסכסוך שבין ההורים. ברם בשנים האחרונות חלה מגמה לפיה קולו של הקטין ישמע. לשם כך בתי המפשט נעזרים בפקידות הסעד לסדרי הדין שממנים, פסיכולוג וכיוצ"ב.. חשוב לציין כי בטרם מגבש השופט החלטה, הוא משכלל את כל הנסיבות במקרה ולעיתים למרות רצונו הברור של הקטין, יכול לקבל החלטה שאינה תואמת רצון זה.