הילה

זכויות אישה פרודה המתגוררת בבית אחר

אני מעונינת להתגרש מבעלי, אך מאחר ותהליך הגירושים קשה לי לביצוע מבחינה מעשית ונפשית, אני מעוניינת להיות פרודה לתקופת מה, וכאשר ארגיש שאני מסוגלת ובעיתוי מתאים, לפתוח בהליך הגירושים, שהוא בעיניי הליך מורכב שגובה מחיר גדול על אף נסיונות לעשות אותו "נעים" ככל האפשר. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי מזה כארבעה חודשים על רקע בעיות רבות בזוגיות וחוסר תקשורת, פגיעה, האשמות ועניינים בלתי פתורים. אני מידי שבוע מזכירה לבעלי את כוונותיי לסיים את הנישואים איתו, אך פרקטית איני נוקטת פעולות. מה עשוי לעזור לי בתהליך, מעבר לייעוץ פסיכולוגי, והחשוב לי ביותר הוא , מהם זכויותיי בתור פרודה במידה ואני עוזבת את הבית המשותף יחד עם ילדיי ובעלי נשאר בבית הנוכחי ? האם אני זכאית לדמי מזונות גם כאשר טרם פתחתי תיק גירושין? תודה רבה.

עו"ד שגיב כרמית איילה

ככל שתחליטי לעזוב את הדירה עלייך לתבוע דמי מזונות , משמורת וכוצ"ב בבית משפט לענייני משפחה. ככל שלא יהיה בידיך פסק דין לא תוכלי לגבות מבעלך דמי מזונות