דניאל

שינוי פרטים לאדם שנפטר

שלום, אני ואחיי בתהליך הוצאת דרכון רומני כנכדים לסבתא שנולדה ברומניה. סבתנו נולדה ברומניה ועלתה לארץ כמעפילה בשנת 1944 (מצאתי בארכיונים של המדינה את רשימת העולים מהאניה שבה הגיעה ארצה והיא מופיעה כבת 15). עפ"י רשות האוכלוסין סבתי נולדה בשנת 1929, וכשחיפשנו את תעודת הלידה שלה בארכיונים של רומניה לא מצאנו דבר. חיפשנו עוד מידע על סבתא והוריה ושאלנו את אחותה את שמות ההורים וכל מידע שיכול לעזור לנו. לאחרונה מצאנו את תעודת הלידה שלה ברומניה ושם נכתב כי שנת הלידה שלה היא 1928 (אותו יום ואותו חודש אך שנה קודם ממה שנרשם בארץ), שמות הנורים תואמים למידע שאחותה של סבתא נתנה לנו. בתעודת הנישואין הישראלית של סבתא מופיעה רק שנת לידה 1928 ללא תאריך מדוייק. סבתא נפטרה בשנת 1990. הרשויות הרומניות טוענות כי כל עוד תאריכי הלידה במסמכים הישראליים אינם תואמים לתעודת הלידה הרומנית, לא מדובר באותה אישה ואנחנו נאלצים לשנות את תאריכי הלידה בכל המסמכים הישראליים. האם יש אפשרות לשנות את תאריך הלידה ועד כמה הסיכויים לטובתנו/רעתנו במקרה הנ"ל? תודה רבה,

עו"ד שגיב כרמית איילה

ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה על מנת לבקש תיקון גיל. יש לצרף ראיות פוזיטיביות התומכות בבקשתכם. בכל מקרה, לפנות לייעוץ משפטי בכל עת אני לרשותכם