מיי

תביעה שהוגשה למרות כתב ויתור

דודתי גרה בעשרים שנה האחרונות עם הוריה - לפני שנפטרו לא חתמו על צוואה, אך ביקשו ששתי האחיות הנוספות יתנו לה לגור בדירה עד סוף חייה. אחיותיה חתמו על כתב ויתור וגם תצהיר הרשאה בלתי חוזרת אצל עורך דין (מלווה בחתימת עורך דין) שאותה דודה יכולה לגור בדירה עד ליום מותה. כעת בעלה של אחת מאחיותיה נפטר והיא רוצה לחזור בה מהצהרתה מאחר וטוענת שהוא השאיר אחריו חובות, יש לה דירה בבעלותה משלה ללא משכנתא. עורכת הדין שלה התקשרה לדודה במשך פעמים רבות מאז שהבעל נפטר וביקשה ממנה סכומי כסף משתנים או שכירות חודשית. האם האחות שבעלה נפטר יכולה להתחרט ולחזור בה מכתב ויתור? כרגע הוגשה תביעה נגד הדודה שגרה בדירה שבה היא דורשת סכום של כמעט מאתיים אלף שקלים כשכירות חודשית שתתפרס לכמה שנים. האם יש סיכון לכך שהפסיקה תהיה לטובת האחות שרוצה לחזור בה מהכתב ויתור? הדודה היא פנסיונרית שלא מרוויחה משכורת חודשית או פנסיה.

עו"ד שגיב כרמית איילה

בשאלתך חסרים נתונים רבים. האם הוצא צו ירושה ע"ש דודתך? שאם כן הרי שיהיה קשה לחזור מויתורה, אם לאו, האם כתבי הויתור הם בלתי חוזרים או מאושררים על ידי בית המשפט וכיוצ"ב. מכיוון שמנהל הליך כנגד דודתך אמליץ לדודתך להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום ולקבל ייצג משפטי