טל

האם אפשר להגיש תביעה על הונאה למחוזי בעוד התיק מתברר בבימ"ש לענייני משפחה

שלום, אם תיק עיזבון מתנהל בביהמ"ש לענייני משפחה, ואחד הצדדים ביצע הונאה של המון כסף כלפי צד אחר, וזה גם באמצעות מנהל העיזבון בתיק. היה ניסיון להציג זאת בפני ביהמ"ש למשפחה, אולם השופט פטר את זה בסיבות שונות, שאינן נכונות והתעלם מהראיות. הראיות הלכו והצטברו, אולם 'אין עם מי לדבר'. כשפונים למשטרה, הם טוענים כי זה סכסוך אזרחי והם אינם מתערבים בו. האם יכול אותו נפגע עבירה ללכת עם הראיות ולהגיש תביעה במחוזי על הונאה נגד מנהל העיזבון ומשתפי הפעולה אתו (במקביל לתיק העיזבון, שעדיין מתנהל במשפחה) או שעל נפגע העבירה להמתין לסיום תיק העיזבון במשפחה (סיום כל ההליך), ורק אז יוכל לפנות למחוזי או לכל ערכאה אחרת? האם ישנה אפשרות חוקית לשני הליכים במקביל בשתי ערכאות שונות? תודה רבה.

עו"ד שגיב כרמית איילה

שלום רב. התיק שלך מאוד מורכב והשאלות מאוד כלליות. באם אתה חושד כי אכן יש הונאה מצד מנהל העזבון תוכל להגיש תביעה כנגד מנהל העזבון והצד שהונה. אולם הייתי ממליצה להמתין עד סיום ההליך