חגית אשכנזי

מזונות בתהליך פרידה לפני גירושים

בעלי ואנוכי מתחילים בתהליך פרידה הוא עזב את הבית ילדי בוגרים ואינם זכאים למזונות ידוע לי של פי החוק מגיע לי מזונות עד שלב הסיום . אני כרגע מובטחת הכנסה מביטוח לאומי אני לא עובדת הייתי בשנתיים האחרונות עקרת בית האם מגיע לי כרגע מזונות לכלכלת הבית ולעצמי תודנ.

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום חגית, במידה ונסמכת על בעלך לאורך השנים ועל הכנסתו ופרנסתו את הבית ובמידה ופרנסה זו פסקה חד צדדית בתקופה זו, אכן ייתכן ואת זכאית לקבל מזונות אישה לתקופה זו, בהתאם לרמת ההכנסה שלו, להכנסתך מב"ל, לצרכייך ולרמת החיים שהייתה. ניתן לבקש מזונות אישה בביה"ד הרבני או בביהמ"ש לענייני משפחה, אך לא לפני שקיבלת ייעוץ משפטי מקיף בסוגיה ובדבר המיקום הטוב עבורך להתנהלות בעניין זה. ממליצה לך לפנות בהקדם לייעוץ משפטי שבו תספרי את סיפורך לעומק ויפורטו בפנייך כלל האופציות העומדות בפנייך בשלב זה והדרך המועדפת לך. תוכלי לפנות למשרדי לצורך קבלת מידע נוסף. בברכה, סיון אלה-לוי, משרד עו"ד וגישור