יוספה

גירושין בקונפליקט גבוה והסתה

רציתי לדעת איך מתייחס, החוק חשני המצבים הבאים: 1. איום האב כי ינתק קשר עם הילדים לחלוטין, כתגובה לגירושין שאינם מוסכמים עליו. 2. איום האב כי יסית את ילדיו נגד ההורה השני שיזם את הפרידה, וגם ביצוע האיום הנ"ל. האם ניתן לדרוש הרחקת הבעל מהדירה בזמן הליכי הפירוד עקב הסתת הילדים נגד האם?

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום, צו הרחקה של צד מבית המגורים יכול להינתן בהתאם לקיומה של אלימות פיזית או נפשית. הסתה וניכור הורי אינה מהווה עילה למתן צו הרחקה. בנוגע ליתר האיומים בעניין אי ראיית הילדים והסתתם, בתי המשפט אינם עוסקים במצבים היפותטיים או באיומים שטרם קרו בפועל. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד