ראול Q

שאלה כללית על ביטוח לאומי

אני אדם בגיר שמקבל את קצבת הנכות דרך אבא שלי (שהוא גם אפוטרופוס לרכוש שלי) ואני רוצה שהקצבה תעבור אליי אבל מסיבות אישיות/קשיים בביטוח הלאומי זה לא מתאפשר ומעוניין לדעת - 1 איזה אלטרנטיבה יש שתהיה לטובתי בכל הסיפור הזה ? 2 זה נכון שאם האפוטרופוס הכללי ממנה נציג מסוים שיקבל את הקצבה במקום אבא שלי - אז אני יקבל רק חלק מהקצבה ? זה חוקי הדבר הזה ?

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום, יש לבחון מדוע אביך הינו אפוטרופוס לרכוש שלך והאם באפשרותך להגיש בקשה לביטול האפוטרופסות על מנת שתוכל לקבל את הקצבה ישירות אלייך. באופן כללי, על אביך להעביר אלייך את מלוא סך הקיצבה שאותו אתה מקבל מביטוח לאומי. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד