רעות שלום

חלוקת דירה לאחר מכירתה

שלום,  בני זוג, לא נשואים, לקחו יחד משכנתא וקנו דירה, כשההון העצמי של הגבר. האישה לא תרמה דבר. לאורך שלוש שנים שילם רק הגבר משכנתא. האישה התגוררה במקום 4 חודשים בלבד.  עם פרידת בני הזוג זה מזו, הגבר המשיך להתגורר בדירה והאישה עזבה ולאחר 3 שנים נמכרה הדירה.  כל החובות המשותפים (הלוואות, משכנתא וכד') שולמו ע"י הגבר, ובמעמד מכירת הבית כל החובות כוסו באמצעות התמורה שהתקבלה מהמכירה.  השאלה היא, האם בנסיבות אלה, על הגבר לחלוק את יתרת התמורה שהתקבלה ממכירת הדירה, עם בת זוגו לשעבר? ואם כן - האם בשיעור של 50%? האם ניתן לקזז מסכום זה את מחצית מהמשכנתא ששולמה אך ורק ע"י הגבר לאורך השנים?  תודה.

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום רב, מאחר ולא נישאו מדובר במעמד של ידועים בציבור. בנסיבות אלו יש להוכיח שהייתה כוונת שיתוף בנכס. בנסיבות המדוברות בגין מגורים משותפים של 4 חודשים בלבד, כאשר האינדיקציה היחידה לשיתוף היא בנטילת משכנתא על שם שניהם, לדעתי לא תימצא בת הזוג כבעלת זכויות בנכס. יש לבדוק על שם מי רשומה הדירה? במידה ועל שם שניהם אז הדירה אכן תהיה משותפת. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד