נעמה פלד

אודה לעצתך בנושא זה, האם חובה להחתים

שלום. אני רוצה להלוות לאחי 200000 שח ורוצה להחתים אותו על מסמך שבמקרה וחלילה ההורים נפטרים ונחלק את הדירה בינינו אז אקזז סכום זה מהחלק שלו כלומר אם הדירה תמכר בX וחלקו X לחלק לשתיים אז מסכום זה נקזז 200000 והוא יקבל פחות. הוא מסכים לחתום וביקשתי שגם אשתו תחתום על זה כדי שבעתיד לא תתבע את חלקו במידה וחלילה יקרה לו משהו. והוא אמר שאין צורך וזה מספיק שתדע על הסכם זה. האם זה נכון? האם מספיק שהיא תדע ולא תחתום?

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום, אם אחיך יבחר להכניס את הירושה מהורייך לתא הכלכלי המשותף שלו עם אשתו והוא ואשתו יחליטו להתגרש לאחר מכן, היא תוכל לדרוש מחצית מהסכום. מנגד ניתן יהיה לטעון כי ההסכם שחתם איתך מחייב גם אותו. כמובן שאין אתם יכולים להתנות על ירושת הוריכם והם רשאים לקבוע כל הורשה שיחפצו בה. בכל מקרה מומלץ כי גם אשתו תהיה חתומה על המסמך. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד