מיטל מ

שאלה דחופה לגבי מה מקובל

האם עו"ד שמבצע ליווי בגישור פרטי לאשה ( לרבות ייצוג בדיוני הגישור),מחוייב כחלק מתפקידו זה לתת לאשה שירות משפטי בעניין אופן סגירת מינוס  בחשבון בנק המשותף לזוג, במטרה ששירותו זה יניב ע"י הכנת הסכם ספציפי לנושא זה בלבד,  את הסכמת בני הזוג לכך שעצם סגירת המינוס באופן משותף ושווה, לא מהווה כהודאה מצד האשה באחריותה לחלק המינוס ששילמה ולא ימנע ממנה מלטעון בעתיד שעל בעלה (מסיבות כאלה ואחרות) להחזיר לה את הכסף ששילמה לסגירת המינוס, או שהעניין שתואר לא מקובל לכלול אותו  בליווי לגישור ויש לשלם לעו"ד על טיפול כזה בנפרד מהסכום שנסגר איתו לגבי ליווי בגישור?  אציין שבהגדרת התפקיד הוגדר ליווי לגישור ולא פורט מה זה כולל, אז שואלת מה מקובל? תודה רבה תודה רבה

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום, בסיום הליך גישור יש לחתום על הסכם גירושין. כל הסכם גירושין כולל בו גם הסדרת החובות המשותפים לבני הזוג, לרבות יתרת חובה בבנק וכיוצ"ב כל נושא רכושי וכלכלי שנוגע בחיים המשותפים לבני הזוג. לא רואה סיבה מדוע יש לגבות בנפרד. בדר"כ זה ממש לא כך. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד