מיטל מ

שאלה דחופה בדבר הרחקת בן זוגי מהדירה

אני גרה בשכירות עם בעלי ו 2 הילדים, אנו חיים בנפרד באותה דירה ונמצאים בהליכי פרידה עדיין לא הוגשה כל תביעה ע"י מי מאיתנו. ככל שהמשטרה תרחיק את בן זוגי מהדירה , 1) האם ניתן לבקש משופט אזרחי שיפסוק שעל בן זוגי לצאת מהדירה? ובמה זה כרוך? 2) האם בקשה כזו יכולה לעמוד בפני עצמה או שהיא חייבת להיות נלוות לתביעה ראשית שיהיה עליי להגיש, אודה להסבר, 3) למשל המשטרה תרחיק ל 30 יום, בסיומם מה קורה? האם בעלי יחזור לדירה עד למתן פסיקת שופט בבקשתי להוציאו מהדירה? 4) וכמה זמן סביר שייקח לקבל פסיקה בדבר הוצאתו מהדירה? תודה רבה תודה רבה

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום, מתן צו הרחקה הינו רק בהתאם לסיבות עפ"י חוק. כאשר נשקפת אלימות על סוגיה. אין הליך כזה של תביעה להוצאה מדירה. מומלץ כי תקבלי ייעוץ משפטי מסודר. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד