רווית

בסיטואציה הבאה האם רשאית להתנות ביטול תלונה בתשלום חשבונות ע"י הבעל

רקע לשאלה: משך כ 9  חודשים בעלי ואני מתגוררים באותה דירה שכורה, אך חיים בנפרד. בעלי נמנע מלשלם עימי את חשבונות הדירה והצטברו חשבונות לא משולמים. במהלך דיון בבקשתי לצו הגנה נגד בעלי, ביהמ"ש למשפחה הוציא הסכם ביני לבין בעלי המפרט שבעלי (שהורחק מהדירה בצו לכמה ימים) לא יחזור לדירה, ושאני יבטל במשטרה את התלונה שהתלוננתי כנגדו. אין בהסכם התייחסות לכך שעל בעלי לשלם חצי מחשבונות הדירה. מצד שני גם לא רשום בהסכם מתי עליי לבטל את תלונתי במשטרה.  שאלה: 1) האם בנסיבות אני יכולה לומר לבעלי שביטול תלונתי במשטרה תעשה על ידי רק לאחר תשלום חצי מחשבונות הדירה?  2) האם אני יכולה לתבוע ממנו תשלום חצי מהחשבונות בתביעות קטנות? תודה רבה

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום רב, 1. את צריכה לקיים את ההסכמות שאושרו ביניכם במסגרת צו ההגנה ולבטל את התלונה במשטרה בהתאם להסכמות. את לא יכולה להתנות את זה בתנאים אחרים. 2. את יכולה לתבוע את חלקו בחובות הדירה באמצעות תביעה מתאימה בביהמ"ש לענייני משפחה. בהליכים מורכבים כגון אלו מוטב להיות מיוצגים. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד