איציק

כיצד לממש זכויות אישה

זוג נשוי עשרות שנים -שמנהלים כלכלה משותפת (בחשבונות נפרדים) הנשענת בעיקר על חשבון בנק הבעל-לאחר שהבעל נעשה דמנטי ומונה לו אפוטרופוס חיצוני לרכוש (עקב התנגדות לבקשת האישה למינויה לאפוטרופס-מצד ביתו מנישואין ראשונים) האפוטרופוס מעביר לחשבון האישה סכום כסף המספיק לכלכלת הביתהשוטפת וכן לכל הוצאה כספית מיוחדת הנדרשת להוצאות הבית וכן כל תרופותיה ותרופות הבעל ממומנות ישירות מחשבון הבעל (באמצעות כרטיס קופ"ח)כפי שהיה בזמן שהיה בריא והאישה מרוצה מהמצב. האם במצב המתואר- לאחר פטירת הבעל- יהיה ניתן ביתר קלות להוכיח ולתבוע מחצית מהרכוש המשותף (עוד לפני שנדון בעניין הירושה -וצוואה אם ישנה) מכח השיתוף , או שבשלב זה (לפני 3 חודשים מונה אפוטרופוס) כשעוד הבעל חי-יותר נכון וקל לתבוע חלוקת רכוש (אע"פ שמצד האישה נח לה להמשיך להיות במצב הנוכחי) , וכן האם צוואה של הבעל ככל שישנה המצווה את כל רכושו למאן דהוא (ולא לאישתו או לאישתו ולאחרים)- עלולה לפגוע בסיכוי בתביעה לקבל מחצית מהרכוש המשותף ששימש את הזוג במהלך חייהם המשותפים? תודה רבה

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום, הסוגיה מצריכה ייעוץ מעמיק. מאוד תלוי מה היא שנת הנישואין. אם לפני 74 או אחרי. מאוד תלוי במה למעשה צבור בחשבון הבנק של הבעל וכו'. ייתכן וכדי למנוע ריבוי הליכים אם הפטירה יהיה נכון לבצע את ההפרדה הרכושית כבר כעת, אך זה מצריך ייעוץ מסודר. בברכה, סיון אלה-לוי, עו''ד