אריאל

הסכם חיים משותפים וחלוקת רכוש

שלום ,בת זוגי ואני גרים יחד .לא נשואים. הורדנו מהאינטרנט הסכם חיים משותפים וחלוקת רכוש במקרה של פרידה . עשינו בו שינויים קלים והתאמנו אותו לצרכינו.עורכת דין ,חברה שלנו (ללא התמחות בתחום משפחה) ,מסכימה לחתום לנו על ההסכם.שאלתי- האם זה קביל? שאלה נוספת -האם יש להפקיד את ההסכם בבית דין לענייני משפחה/ נוטריון?

עו"ד גלית צור

בעקרון הכל קביל כל עוד הבנתם על מה חתמתם וזה נחתם מרצונכם החופשי ולא בכפייה רק הסכם ממון בין בני זוג חובה לאשר בבימ"ש אך בעיני תמיד מומלץ את כל ההסכמים לאשר גם בבימ"ש