אשרת ג

טעות לכאורה בחישוב הצמדה למדד במזונות

הגרוש טוען לטעות נגררת בחישוב ההצמדה למדד של המזונות 5 שנים אחורה ויותר. בגין כך טוען שמגיע לו החזר של כ20,000 שח. הוא קיבל מדי חודש את הפירוט המלא של החישוב. יש לציין שהוא רואה חשבון. בחישוב חוזר שאני עשיתי אין טעות. מה כדאי לעשות כעת? האם מותר לו להפסיק לשלם מזונות בטענה שאני חייבת לו כסף?

עו"ד גלית צור

בשאלתך חסרים נתונים אבל נראה כי התכוונת שעל פי החלטה נקבע כי יש להצמיד את תשלום המזונות החודשי למדד יוקר המחיה ככל והתשלום לא הועבר כל חודש עם הוראה קבועה לבנק להעבירו עם הצמדה אלא נעשה חישוב עצמאי יתכן ונפלה טעות בכל אופן לטוען לטעות להוכיחה בהוצל"פ ולא ניתן לעשות דין עצמי ולקזז באופן חד צדדי ההוצל"פ יטפל בדר"כ בחישובים עד שנתיים מעבר לכך בדר"כ יחזיר הצדדים לביהמ"ש