אסף ביק

רוצה לקבל משמורת מלאה על הילד

יש לי ילד שחי עם אמא שלו הילד בלי חברים מהגן ישר לבית כל יום אמא שלו יש לי בעיות אין לה סבלנות להיות עם הילד כול היום שותה וודקה ומעשנת סמים הילד אומר לי אבא אין לי חברים משעמם לי בבית יש לי הודעות של אמא שלו שצועקת מקללת אותו ואומרת לי קח תילד שיגור איתך וכול זה לייד הילד היא כול פעם משנה את דעתה עכשיו רוצה לפתוח מחדש תהסכם מזונות

עו"ד גלית צור

בעקרון, על מנת להגיש תביעה לשינוי המזונות לאחר שנקבעו בהסכם שניתן לו תוקף של פסק דין או לאחר ניהול תיק וקבלת פסק דין , הפסיקה קבעה כי ניתן לעשות זאת רק כאשר חל 'שינוי נסיבות מהותי'. לא בנקל בתי המשפט משנים ומתערבים בסכומי המזונות, וזאת על מנת לשמר את עקרון סופיות הדיון וכיבוד הסכמים. אך בעת שבאמת חל שינוי משמעותי כגון: ירידה דרסטית בשכר או הפוך, שינויים משמעותיים בצורכי הילד, שינויים משמעותיים בזמני השהות וכו', בתי המשפט יבחנו הסוגיה ולעיתים גם יתערבו בסכום שנקבע וישנו אותו- הגדלה /הפחתה / ולעיתים אף ביטול.