עעעעע

זכות ראשונים בקנית דירה עקב גירושים - אנא דחוף

בגירושים, הבית בינתיים מוצע למכירה. יש לי זכות ראשונים ואני רוצה לקנות את הדירה לפי השווי שלה, אך בן הזוג טוען שאם יש מישהו שמציע סכום גבוה ממני אז זכות הראשונים שלי מתבטלת. האם זה נכון? אן כן, זה משנה מה ההפרש בסכום בין ההצעות?

עו"ד גלית צור

לצדדים השותפים בבעלות שווה בנכס יש זכות ראשונים לרכישת הדירה, כל עוד לא הוסכם אחרת, כל אחד מהם יכול להציע לרכוש את חלקו של האחר בנכס על פי הערכת שמאי . ככל ושניהם רוצים בכך -הם מתמחרים ביניהם. זה קודם למכירה לצד ג'. שוב, כל עוד לא הוסכם אחרת.