רז שלם

שליטה על ידי בעלי בכסף ואלימות כלכלית

בעלי מעלים ממני את הסיסמאות לחשבון בנק והחשבונות המשותפים ולקח לי את הכרטיסי אשראי, בטענה שאני יבקש ממנו והוא ייתן לי כסף. זה לא היה ככה בעבר זה הולך ומקצין ואני מרגישה שאני נעשית תלויה בו ונענשת כביכול ״לפי ההתנהגות שלי״. האם זו אלימות כלכלית ומה אני יכולה לעשות??

עו"ד גלית צור

מה שאת מתארת הוא בהחלט סוג של התעללות ואלימות כלכלית. אם בעלך הוא פריק של שליטה או מעניש אותך או מתגמל אותך בשיטת ענישה כזו עליך לשים לב! יתכן שאת במערכת יחסים לא בריאה , מערכת יחסים אלימה, שבה את נשלטת על ידי אדם אובססיבי /נרקסיסט. בדר"כ מתלווים לכך סימנים נוספים בדקי: האם רק הוא מחליט ועל פיו ישק דבר? האם הוא מדבר אליך לא יפה ? מקטין? משפיל ? פוגע? האם הוא אובססיבי ? וחייב לייצר דרמות? או שהוא דווקא הנרקסיסט הסמוי- מתקרבן? מאשים? האם הוא מנסה לנתק אותך מכולם? ממשפחה? חברים? מעבודה? האם הוא במכוון מנסה לייצר בך תלות כלכלית בו? מסרב שתתפתחי ? האם הוא קנאי? נעדר אמפתיה? נצלן? כאמור הקשת רחבה והסימנים רבים כמובן שלא כולם צריכים להופיע אצל אותו אדם אך עליך לבדוק ולהיות מודעת על מנת לדעת איך לטפל בכך נכון בכל מקרה זמינה עבורך גם בנייד אם תצטרכי - 050-7427780