רון אמסלם

הבן שלי עמוד להתגרש- צריכה עזרה עם הכתובה

הבן שלי עומד להתגרש ויש ביננו וויכוח לגבי הכתובה, האם יש משמעות משפטית היום לסכום שנוקבים בו בכתובה

עו"ד גלית צור

כתובה היא גם חוזה וגם שטר קנין מסמך עליו חותם הבעל בעת הנישואין. במסגרתה הבעל מתחייב לפצות את האישה בתשלום כספי בעת גירושין. הכתובה נועדה להגן על האישה כלכלית בעת הגירושין שלא תצא חסרת כל. חרף היותה מסמך עתיק היא עדין מאוד רלבנטית ונאכפת בבתי הדין הרבניים. אישה רשאית להגיש תביעה לבית הדין הרבני לקבלת כספי כתובתה. וחשוב לזכור כי כתובה צמודה למדד המחירים לצרכן. הכתובה מחולקת לשלושה חלקים: כתובה תוספת כתובה ונדוניה בתוספת הכתובה בדר"כ מצויינים הסכומים המוכרים לנו תחת הגדרה זו. סכומים גבוהים שנכתבים בתוספת הכתובה, יכולים להיאכף ולכן יש לנקוט בתשומת לב בשעה שרושמים אותם בכתובה. והפוך- סכומים נמוכים מדי, בית הדין יכול להגדילם . ישנן סיבות שונות בגינן אישה יכולה לאבד את כתובתה : אישה בוגדת, אישה מורדת, אישה עוברת על הדת היהודית,ועוד. לסיכום, מדובר במסמך משפטי מחייב ולכן יש להתייחס אליו במידת הרצינות הנדרשת.