רוני 555

שחרור מתלות במשפחהררררררררררררר

עד לא מזמן הייתי מקבל תקצבת נכות דרך אחד ההורים שהוא אפוטרופוס שלי ואני רוצה להוריד אותו מהחיים שלי כי אני והוא לא בדיוק רומיאו ויוליה +הוא גם עבר שבץ ולא מתפקד מנטלית כמו שהיה פעם אז אני לוקח סיכון שהקצבה תגיע לקרן לחסויים/משהו כזה אם אני יעשה את זה עכשיו או לחכות שהוא ימות ואז האפוטרופוסות תתבטל אוטומטית ? אני רוצה משהו שיבטיח בשבילי קביעות כלכלית לכל החיים

עו"ד גלית צור

בעקרון בכל שינוי באפוטרופסות - גוף או רכוש יש להגיש לבית המשפט בקשה מתאימה, כולל הוכחות המעידות על כך כי או שאין צורך יותר באותה השגחה ובאותה אפוטרופסות או שהאפוטרופוס שהיה עד כה, לא מבצע מלאכתו נאמנה, ולכן מבקשים להחליפו. ניתן להחליף באפוטרופוס אחר שמבוקש, ככל ובית המשפט יווכח כי הוא כשיר ומתאים, או שימונה אחר על ידי המדינה.