מרינה

שאלה על ביטוח לאומי !!!!!!!!!

קרוב משפחה שלי מקבל תקצבת נכות לבנק שלו והוא עם אפוטרופוס בבנק יודעים שהוא בסטטוס הזה פעם האפוטרופוס קיבל בשמו את הקצבה אבל עשה הסדר עם הבנק שהיא תעבור ישר אליו מה יקרה שהנ"ל (לא הקרוב משפחה) ימות מבחינת הקצבה/זה לא יהיה אכפת לבנק מכל הדבר הזה ?

עו"ד גלית צור

בעיקרון כל מקרה לגופו. צריך להבין לעומק האם האפוטרופסות עדין קיימת, ככל וכן הכל יועבר על פי הנחיות האפוטרופוס . אם בוטל וניתנו הנחיות כדין לבנק להעברת קיצבה ישירות, סביר להניח כי כך יהיה עד להוראה אחרת.