דני יוסף

החלטת ילד בנוגע למשמורת

היי האם ילד בן 15.5 נשאל בבית המשפט לגבי העדפתו למשמורת. האם להחלטתו של הילד יש משקל מכריע בהחלטת בית המשפט לגבי משמורת ?

עו"ד גלית צור

ככל והילד נשאל באמת ישירות בבית משפט לענין זמני השהות /משמורת ומה העדפתו - הדבר יתרחש בדר"כ במסגרת תסקיר עי עו"סית , אז כן יש משקל לדבריו שוב, במכלול כל הנתונים שיש לקחת בחשבון ותוך בדיקה עד כמה שניתן שתשובתו כנה ולא נובעת מהסתה או ניכור עקרון העל העומד לנגד בית משפט בנושא זה הוא תמיד טובת הקטין