דני יוסף

מכירת דירה / גט מה לפני מה

היי אנחנו בתהליך של כתיבת הסכם לגרושין. יש דירה שבה אנחנו עדין מתגוררים כול המשפחה. הדירה ללא משכנתא. ההסכם אומר שהולכים לגט ואחרי קבלת הגט נמכור את הדירה. איך אני יודע שיהיה אכן אינטרס למכור את הדירה עם קבלת הגט ולא למסמס ולדחות את מכירת הדירה. איזה תנאי יכול להביא מכירת דירה במיידי לאחר גט. או לחילופין נמכור את הדירה ועם חתימת חוזה על מכירה הולכים לגט. מה עדיף ?????

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

בכל הנוגע לתנאים והתחייבויות הצדדים ביחס למכירת נכס משותף יש להוסיף סעיפים אלו להסכם הגירושין. כך למשל, הוספת סעיף המפרט את טווח הזמן שעל הצדדים למכור את הנכס המשותף. כמו כן, חשוב להוסיף סעיף אשר יחייב את הצדדים לשתף פעולה לרבות חתימה על מסמכים רלוונטים למכירה וסעיפי סנקציה במידה ולא יהיה שיתוף פעולה של מי מהצדדים. מומלץ כמובן לערוך הסכם זה על ידי עו"ד שעוסק בתחום דיני משפחה, שכן, מדובר בהסכם שיש לו השלכות ארוכות טווח ומשמעויות כלכליות גבוהות. אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי.