יחזקאל

גרוש שאינו עומד בהתחייבות הסדרי ראיה האם ניתן לחייבו בתשלום עבור מטפלת לזמן השהיה ?

הגרוש אינו לוקח את הילדים ( גילאי 3 4 ) כמתחייב מהסכם הגירושין הוא מחויב לקחתם באמצע השבוע ללא לינה. האם ניתן לתבוע דמי המטפלת עבור שמירת הילדים בזמן הזה ? מבלי ללכת בכוון של הגדלת מזונות כי אינני חושב שיש כאן שינוי נסיבות מהותי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

לצורך שינוי אי אלו מסעיפים הסכם גירושין, לרבות, חיוב האב בתשלום דמי טיפול בימים בהם אינם מגיע לאסוף את הילדים (בניגוד להסכם הגירושין) יש להגיש לביהמ"ש תביעה מתאימה. נושא שינוי הנסיבות הינו נושא מורכב ויש לבחון אותו לגופו של מקרה. למשל ככל שמדובר באב שבאופן רציף וממושך אינו לוקח את ילדיו בהתאם להסכם הגירושין- ייתכן ועובדה זו תהווה שינוי נסיבות אשר יצדיק את "פתיחת" ההסכם מחדש ואף הוספת הוראת חיוב האב בדמי מטפלת. אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי.