עאזם ( אזרח)

סכסוך בין אחים בקשר לנכסים שההורים הותירו מאחוריהם

שלום האם צו ירושה מבטל הסכם קיים שניתן מאימא לבן שלה בעודה בחיים? האחים שלי הצליחו להחתים את ההורים בעודם בחיים על הסכמים ( מתנה ללא תמורה) ואני לא קיבלתי כלום ההסכמים נעשו בסוד עד שידעתי והגשתי תביעה נגדם כי יש פגמים בהסכמים ושהם נכרתו בצורה לא חוקית, בית המשפט ביקש ממני לעשות צו ירושה לאבא עשיתי ואחרי זה אימא נפטרה אז ביקשו ממני לעשות צו ירושה לאימא עשיתי וקיבלתי 20% , בית המשפט ביקש ממני להגיש את התביעה מחדש כי אימא נפטרה, אבל עורכת הדין שלי טוענת שאין צורך להגיש את התביעה מחדש כי ההסכמים בוטלו בצורה אוטומטית בגלל שהנתבעים לא התנגדו לצו הירושה ובגלל שההסכמים לא רשומים בשום גוף משפטי אז הם לא בתוקף. אני אישית מודאג מהתשובה של עורכת הדין שלי למרות שאני לא מבין בחוקים, השאלה שלי האם באמת צו ירושה מבטל הסכם קיים שנתנו ההורים לאחים שלי בעודם בחיים ( מתנה ללא תמורה) או לא, הערה: ההורים שלי לא עשו צוואה בברכה נבהאן עאזם

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

אם ביהמ"ש קבע בפסק דין חלוט (סופי שלא ניתן לערעור) כי ההסכמים שבוצעו כאשר האם ז"ל הייתה בחיים בטלים, אזי כוחם בטל מכוח פסק הדין ולא בגלל צו הירושה. אם לא ניתן פסק דין שכזה- בוודאי שצריך לחדש את התביעה. ככלל- צו ירושה אינו גובר על הסכם או ההיפך. הדבר תלוי בנסיבות המקרה. אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי. עו"ד ונוטריון אייזנקוט מורן 054-6634858