דני יוסף

תלונת שווא על אלימות מילולית פיזית

היי אנחנו גרושים עם הסכם מאושר בבית הדין הרבני. אני עדין גר בבית עד שימכר.. נכון שמבחינת בית הדין הרבני בעייתי . אישתי מאיימת לא פעם לגרום לי לעוף מהבית. זה יכול להיות רק באמצעות תלונה במשטרה על אלימות מילולית או פיזית נגדי. יש לי הקלטות על כך....מה שאומר שזוהי תלונת שווא . האם ביום שתתלונן עלי לאן אני פונה . לבית הדין הרבני לבית משפט לעינייני משפחה יש הליך מזורז אם אינני טועה לערעור על צו הרחקה. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

שלום דני, ראשית אכן בעניינך יש מורכבות המצריכה קיום פגישת ייעוץ מסודרת לצורך מענה רחב יותר ועל מנת להימנע מהליכים מיותרים. פנייה לערכאה שיפוטית תלויה בערכאה השיפוטית (בית הדין הרבני או ביהמ"ש לענייני משפחה) שנתנה את צו ההרחקה (הנקרא גם צו הגנה) נגדך. ישנן דרכים נוספות שיש לנקוט בהן בטרם קבלת צו מסוג זה נגדך. לא מומלץ "להמתין" לצו מסוג זה אלא לפעול להגנתך עוד קודם לכן. כמו כן, גם להגשת תלונות שווא ישנן דרכי פעולה בהן ניתן לנקוט לאחר הגשת תלונת שווא נגדך. אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858